Descàrrega d'arxius


En aquesta secció teniu els arxius necessaris per posar en marxa una sessió de la Colla Castellera de la Canalla Lectora. Clicant a sobre del títol de cadascun dels llibres accedireu als següents materials:

 

- Un Power Point amb les preguntes a fer;

- un altre Power Point on es mostra, pas a pas, de quina manera s'han d'anar col·locant les peces per fer els diferents castells;

- i un arxiu word amb les respostes a les preguntes.

 

Així mateix, en el cas dels llibres "El viatge de la Shalaka" i "En Maginet tap de bassa", també hi trobareu uns vídeos on autors i il·lustradors parlen del seu conte, i també fan algunes de les preguntes que trobareu en el Power Point corresponent. L'objectiu d'aquests vídeos no és altres que el d'oferir la possibilitat als infants que participin de l'activitat de "posar cara" a les persones que han fet els contes que han llegit.

 

En cada PowerPoint de preguntes hi trobareu la mateixa estructura: la diapositiva amb la pregunta en qüestió, i, a continuació, una diapositiva amb tres pistes per ajudar als infants a trobar la resposta correcta.

 

- cal tenir en compte que es tracta de que encertin totes les respostes, de manera que puguin anar aixecant els castells. L'objectiu no és examinar a ningú, sinó passar una estona agradable i divertida.

 

Com que per completar un castell és necessari respondre correctament quatre preguntes, tots els Power Points presenten la mateixa seqüència:

 

- les quatre primeres preguntes corresponen al text;

 

- a continuació, n'hi ha quatre referides a les il·lustracions;

 

- després, una altra vegada quatre sobre el text;

 

- i les quatre últimes, sobre il·lustracions, amb les que es completa el darrer castell de la diada.

 

Clicant a sobre del títol de cada llibre accedireu a una carpeta des de la qual us podreu descarregar tots els arxius associats a aquell llibre.

 

A continuació teniu alguns exemples de diapositives amb preguntes sobre el text i les il·lustracions.

Accès a la descàrrega de l'arxius


Feu clic en els títols dels llibres per descarregar els corresponents PowerPoints amb les preguntes:

 

Grup d'infants de 7 a 10 anys:

Grup d'infants de 10 a 12 anys:


Com aixecar els castells pas a pas

En cadascun dels llibres trobareu, conjuntament amb la resta d'arxius de preguntes i respostes, un Power Point que serveix de guia per aixecar els quatre castells que es fan en una sessió. 

 

El nom d'aquest arxiu és 4de8, 3de8, Tde8 amb folre i Pde7 amb folre, i mostra, pas a pas, com s'han d'anar col·locant les peces en cada castell. Heu de tenir en compte, però, una cosa MOLT IMPORTANT!

 

- per completar un castell només cal respondre correctament 4 preguntes, tot i que en aquest Point trobareu que hi ha més de 4 passos fins a acabar-lo.

 

- això es deu a que s'han volgut incloure el màxim número de fotos possible per descriure en detall la construcció d'un castell. Però no significa que cada pas correspongui a una pregunta.

 

L'estructura que s'ha d'aplicar en els castells sense folre (4de8 i 3de8) és:

 

- 1a pregunta: pinya

- 2a pregunta: tronc fins pom de dalt

- 3a pregunta: pom de dalt (dosos i aixecador)

- 4a pregunta: enxaneta

 

I en els castells amb folre (2de8f i Pde7f):

 

- 1a pregunta: pinya + folre

- 2a pregunta: tronc fins pom de dalt en el 2de8f o fins aixecador en el Pde7f 

- 3a pregunta: dosos i aixecador en el 2de8f o aixecador en el Pde7f.

- 4a pregunta: enxaneta