Guió de l'activitat i materials necessaris


Per posar en marxa una sessió de la Colla Castellera de la Canalla Lectora necessiteu disposar dels materials, instruccions i espai per a desenvolupar-la.

 

L'activitat consisteix en la lectura d'un dels quatre contes de temàtica castellera que s'han seleccionat pel projecte, segons l'edat dels participants, per a la qual cosa s'han preparat quatre lots amb setze exemplars cadascun d'ells. Les biblioteques interessades en organitzar aquesta activitat podran demanar aquests lots a les seves centrals segons el sistema de distribució propi de cadascuna de les xarxes.

 

Els lots inclouen:

 

  • 16 exemplars del llibre escollit;
  • 4 paquets de peces per fer els castells: en cadascun d'ells hi trobareu 38 castellers, 1 acotxador i 1 enxaneta;
  • una guia ràpida de l'activitat.

 

Els llibres es reparteixen entre els inscrits, i se'ls emporten a casa per a la seva lectura. Dues setmanes després es tornen a reunir a la biblioteca per celebrar un joc de preguntes i respostes sobre la lectura realitzada, i a mida que vagin encertant aniran aixecant castells amb les peces que se'ls deixaran.

 

En acabar la part del joc, els nens i nenes poden participar d'un taller de castells a càrrec de la colla local que es pot celebrar a la pròpia biblioteca, al local d'assaig de la colla, etc.

 

Des del menú de l'esquerra podeu accedir a l'explicació de cadascuna de les fases de l'activitat i dels materials necessaris per a posar-la en marxa. Hi trobareu els següents apartats i subapartats: 

 

A) Primera part: planificant l'activitat a la biblioteca

 

B) Segona part: repartiment dels llibres

 

C) Tercera part: celebració de la sessió

 

1. L'espai

 

2. Material necessari

 

3. Guia de dinamització de la sessió

  

4. Descàrrega d'arxius